Anderhalvemeter

Dat er iets aan de hand is in de wereld is inmiddels wel duidelijk. En dat nog lang niet iedereen doordrongen is van de ernst van wat zich aan het voltrekken is ook. Als wij in Nederland willen dat ons zorgsysteem alle kwetsbare medelanders kan helpen die de komende maanden ziek worden, moeten we samen zorgen dat het niet heel veel Nederlanders tegelijk ziek zijn. 

We kunnen alleen met 1,5m afstand ‘normaal’  doorleven

Maar hoe krijgen we iedereen zo ver dat ze meedoen? Gisteren zag ik voorbijkomen dat mensen niet wisten hoeveel anderhalve meter precies is en dat mensen het moeilijk vinden om anderen aan te spreken op niet genoeg afstand houden. Vanochtend bleek bij de grens met België dat Brabanders niet wisten dat die gesloten is omdat ‘ze geen krant lezen en niet op internet zitten.’ 

Hoewel op allerlei plekken wordt opgeroepen dat anderhalve meter afstand tot elkaar houden de allerbeste manier is om ons land niet helemaal in de soep te laten draaien terwijl we wachten op de zomer, een medicijn en een vaccin.

Dus…

Hoe krijgen we 17 miljoen Nederlanders zover?

Door ook mensen die geen kranten lezen, geen internet hebben en/of geen tv kijken en alle mensen die denken dat het allemaal wel meevalt in de straten van ons land (waar we gelukkig nog mogen lopen!), ervan te doordringen dat afstand houden de komende weken het allerbelangrijkst is.

Wat heb je nodig? (lenen bij je buren mag vast)

Raam dat minimaal 1,55m breed is

Printer

8 of 16 velletjes A4-papier

Plakband of schilderstape

Halfuurtje (meer als je de boel inkleurt of versiert)

Wat zou mooi zijn?

Als alle leerlingen die nu verplicht thuis zitten deze week

Maak er een wedstrijd van met je klas of school

Wat nou als alle basisschoolleerlingen die nu verplicht thuis zitten een zelfmaakposter maken om thuis te hangen én een om bij opa’s en oma’s voor de raam te laten hangen? en wat als alle winkels 

 

PS voor wie zich afvraagt waar de tekening vandaan komt: Die komt uit het plafond van de Sixtijnse kapel in het hart van het inmiddels meest getroffen land ter wereld Italië. De wereldberoemde voorstelling waarin God (rechts) Adam het leven geeft. Dat leek een mooie metafoor om anderen op te roepen mee te doen met zorgen dat de kwetsbaren (die we allemaal in onze eigen omgeving hebben) het ‘griepje’ dat rondwaart ook overleven. 

EVA afdekmaterialen

Diverse afdekmaterialen

Ons startassortiment is beperkt, maar wordt snel uitgebreid. Wil je weten waarmee? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

De komende tijd wordt ons assortiment snel uitgebreid. Als eerste op de hoogte van nieuwe producten? Meld je dan aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief.

Enkele voorbeelden van onze vaste lage prijzen

Enkele voorbeelden van onze vaste lage prijzen