Distributeur uvex medicare voor veiligheidsschoenen

Per 14 augustus 2020 zijn wij de officiële distributeur van de uvex medicare materialen voor gecertificeerde inlegzolen en orthopedische zoolaanpassingen. Meer over die samenwerking kun je lezen in dit artikel. Anders dan een aantal andere merken bevat het uvex medicare programma geen losse afdekken, maar een freeskit, voorgevormde kuipen en ESD opbouw- en polstermateriaal.

Alle uvex medicare materialen zijn opgenomen en getest binnen het technisch dossier van alle schoenmodellen. Produceer je inlegzolen volgens de werkinstructies van uvex en uitsluitend met deze bij ons verkrijgbare uvex medicare materialen? Dan kun je veilig een conformiteitsverklaring samenstellen. De 4 stappen van het (online) certificeringsprotocol vind je hieronder.

De goedgekeurde uvex medicare materialen voor inlegzolen

Voor de productie van op maat gemaakte inlegzolen kan gebruik worden gemaakt van een freesset (freesblok + afdek) of van voorgevormde zolensets die zijn aan te passen middels vacutherm. Beschik je niet over de apparatuur om met een van deze materialen zelf zolen te produceren? Neem dan aub even contact op.

De goedgekeurde uvex medicare materialen voor aanpassingen in loopzolen

In, op of onder inlegzolen mogen verhogingen of wiggen tot maximaal 7mm worden aangebracht die in de schoen zitten. Hogere aanpassingen dienen te worden aangebracht in de loopzool van een of beide schoenen.

Het certificeringsproces van de uvex-zolen in 4 stappen

Stap 1

Je begint met naar de conformiteitspagina op de internationale uvex website gaan.

Stap 2

Daar vul je het 5-cijferige nummer in van het type en de breedtemaat van de schoen van je cliënt (zonder een punt als die er tussen staat) en klikt op SEARCH.

Stap 3

Er verschijnen nu 2 zoekresultaten.

• Het document dat begint met blanko_ is de verklaring waarin je je eigen bedrijfsgegevens kunt invullen. Die heb je nodig en DOWNLOAD je.
• Op het andere formulier dat begint met uvex_ zijn de bedrijfsgegevens al ingevuld voor uvexmedewerkers die schoenaanpassingen doen.

Stap 4

Op deze pagina kun je kiezen uit een conformiteitsverklaring in meerdere talen. Even scrollen tot je de Nederlandse hebt gevonden.

-> Als het goed is staat op de gedownloade verklaring (bij de pijl) het juiste model en typenummer van de schoen van je cliënt.

• Voor een papieren verklaring print je het document en zet in de lege ruimte bovenaan je bedrijfsgegevens en onderaan je eigen naam en handtekening.

• Voor een digitale verklaring plak je in het digitale bestand je bedrijfsgegevens en zet je onderaan je naam en digitale handtekening. En slaat die op.

Uitgebreid assortiment veiligheidsschoenen

uvex levert een zeer compleet pakket aan beschermingskleding en -middelen. Daaronder meer dan 100 modellen veiligheidsschoenen. Bedrijven en werkenden die kiezen voor uvex veiligheidsschoenen doen dat vaak omdat het bedrijf een aantal lichte en ultralichte modellen brengt voor veel verschillende soorten werk. De meeste modellen zijn leverbaar in schoenmaat 35 t/m 52 en in 4 breedtematen.

De catalogus is te vinden op https://www.uvex-safety.nl/nl/producten/veiligheidsschoenen/