14 augustus 2020: per heden is Podonova de officiële distributeur voor Nederland van het uvex medicare programma voor gecertificeerde inlegzolen en zoolaanpassingen voor uvex veiligheidsschoenen. Als totaalaanbieder van Persoonlijke BeschermingsMiddelen (PBM) mag uvex wereldwijd vele grote organisaties tot haar klantenkring rekenen. Dankzij deze nieuwe samenwerking kan voortaan elke podotherapeut of podoloog gecertificeerde inlegzolen en elke orthopedisch schoentechnicus gecertificeerde zoolaanpassingen voor uvex veiligheidsschoenen maken en deze via een online protocol zelf certificeren.

uvex medicare De missie van uvex – protecting people – streeft het bedrijf ook na op het gebied van orthopedie. De op maat gemaakte oplossingen van uvex medicare lossen voetgerelateerde medische problemen op en bieden individuele, vakkundig ontworpen orthopedische oplossingen in of onder uvex veiligheidsschoenen.
Met de keuze uit een door keuringsinstituut PFI goedgekeurd freesblok en ESD afdek, voorgemonteerde orthopedische inlegzolen, een 2-delige inlegzool, 60sh ESD EVA materiaal en 15sh ESD polstermateriaal, kan voor bijna elke medische indicatie een inlegzool op maat worden gemaakt. Tevens is er ESD EVA materiaal en lijm leverbaar voor aanpassingen in de loopzool zoals bijvoorbeeld een verhoging, wig of afwikkelbalk van maximaal 3mm.

Het certificeringsprotocol Indien wordt gewerkt met deze uvex materialen en de uvex medicare instructies worden gevolgd, blijft de individueel aangepaste schoen voldoen aan de vereisten van EN ISO 20345: 2011 en blijven de elektrostatische eigenschappen ongewijzigd. De podotherapeut, podoloog of orthopedisch schoentechnicus wordt na het maken van de individuele orthopedische oplossing gemachtigd om op eigen naam een zogeheten ​​conformiteitsverklaring (dat schoen en zool dezelfde geleidende eigenschappen hebben) af te geven. Meer over uvex medicare, de gecertificeerde materialen en het online certificeringsprotocol is te vinden op onze speciale uvex pagina.

uvex veiligheidsschoenen uvex levert een zeer compleet pakket aan beschermingskleding en -middelen. Van top tot teen. Daaronder meer dan 100 modellen veiligheidsschoenen. Daarvan zijn de meeste leverbaar in schoenmaat 35 t/m 52 en in 4 breedtematen. Die allemaal voorzien mogen worden van gecertificeerde inlegzolen. En bijna allemaal van aanpassingen in de loopzolen. Via ons is tevens de uvex motion 3XL verkrijgbaar, een zogeheten 6-teens extra brede S3 veiligheidsschoen met extra teenruimte, extra padding, weinig naden en praktisch geen drukpunten, metaal, siliconen of weekmakers. De motion 3XL is een van de lichtste therapeutische veiligheidsschoenen die genoeg ruimte biedt voor speciale diabetes voetbedden en kan worden voorzien van gecertificeerde uvex medicare aanpassingen.

Over het bedrijf uvex De uvex group brengt drie wereldwijd actieve bedrijven samen onder één dak: de uvex safety group, de uvex sports group (uvex sports en Alpina) en de Filtral group (Filtral en Primetta). De uvex-groep wordt vertegenwoordigd door 48 dochterondernemingen in 22 landen, maar concentreert zijn productieactiviteiten met trots in Duitsland. Tweederde van de 2600 werknemers werkt in Duitsland. uvex is een wereldwijde partner van internationale topsport en rust een groot aantal topsporters uit. Het leidende principe – mensen beschermen – is de missie en de plicht van het bedrijf. Hiertoe ontwikkelt, produceert en distribueert uvex producten en diensten voor de bescherming van mensen in sport, vrije tijd en op het werk.